YÖNETİM KURULU :

1Nazım MUTLU Genel Başkan
2Aydın KARATAŞGenel Bşk. Yrd.
3Mustafa PALAGenel Yazman
4Tuba SAYDAMGenel Yazman Yrd.
5Birsen SÜRMELİGenel Sayman
6Şule UNCUGenel Sayman Yrd.
7Nilgün OZANÜye

YÖNETİCİLERİMİZİ TANIYALIM

NAZIM MUTLU

1960’ta Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Tatlıpınar köyünde doğdu. İlkokulu köyünde, ortaokul ve liseyi Taşova’da bitirdi. 1979’da ilçedeki Tekel İşletmesi’nde bir dönem mevsimlik işçi olarak çalıştı. Aynı yılın sonlarında yine işçi olarak girdiği Ankara Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü Maltepe Havagazı Fabrikası’nda 1 yılı aşkın süre çalıştı. 1980’de kazandığı Samsun Yüksek Öğretmen Okulu Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü 1984’te Eğitim Fakültesi mezunu olarak bitirdi. Haziran1985’te Tokat-Yeşilyurt Lisesi’ne Türk Dili ve Edebiyatı öğretmeni olarak atandı. Yaklaşık dört buçuk yıl kaldığı Yeşilyurt’tan Kasım 1989’da Samsun Havza Lisesi’ne atandı. Ağustos 1990’da askere gitti. Polatlı Topçu Okulu’ndaki dört aylık yedeksubay okulundan sonra asker-öğretmen olarak Kayseri-Yahyalı-Derebağ Ortaokulu’na atandı. Buradaki bir yıllık görevinden sonra yeniden Havza Lisesi’ndeki görevine döndü. 1991 sonunda üye olduğu Eğit-Sen’in ilçedeki temsilciliğinin kuruluşuna öncülük etti. Sendikal eylem ve etkinliklerinden dolayı çeşitli soruşturmalar geçirdi, cezalar aldı. Kasım 1996’da Giresun-Çanakçı Lisesi’ne sürgün edildi. Samsun Bölge İdare Mahkemesi’nde Milli Eğitim Bakanlığı aleyhine açtığı davayı kazandı ve yaklaşık beş ay görev yaptığı Çanakçı’dan Havza’ya döndü. 1998’de kendi isteğiyle Ankara’ya atandı. İki yıl çalıştığı Tevfik İleri İmam Hatip Lisesi’den 2000 yılında girdiği Anadolu liseleri öğretmenliği sınavından sonra Gölbaşı Anadolu Lisesi’ne gitti. Yaklaşık üç buçuk yıl çalıştığı bu okuldan Ocak 2004’te Sıhhiye’deki Atatürk Lisesi’ne atandı. Yaklaşık altı buçuk yıl çalıştığı Atatürk Lisesi’nden Temmuz 2010’da emekli oldu.

Çalışma yaşamında ve sonrasında üç yıl Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi’nin değişik bölümlerinde Türk Dili derslerine girdi.

Başta şiir olmak üzere çeşitli türlerde yazın dünyasının içinde yer alan Mutlu, Havza’da Tersakan adıyla 15 günde bir yayımlanan yerel gazetenin çıkışında görev aldı, burada özellikle eğitim ve yazın türlerinde yazılar yazdı. Şiir, deneme, eleştiri, tanıtı gibi farklı türlerde yazma çalışmaları birçok dergide yayımlandı. Ankara’da Kasım 1998’de aylık meslek dergisi Öğretmen Dünyası Yazı Kurulu’na katıldı. Bir süre sonra derginin Yazı İşleri Müdürlüğü, daha sonra Genel Yayın Yönetmenliği görevini üstlenen Mutlu, halen bu görevini sürdürüyor.

17 Nisan 2003’te kurulan Ulusal Eğitim Derneği’nin kurucuları arasında yer alan Mutlu, Aralık 2011’de yapılan genel kurulla derneğin genel başkanlığına getirildi. Mutlu, iki dönemdir aynı görevi sürdürüyor.

Kültürel ve sanatsal uğraşlarını çalıştığı okullara da taşıyan Mutlu, Gölbaşı Anadolu Lisesi’ndeyken Mavisu adıyla bir okul dergisini 11 sayı; Atatürk Lisesi’ndeyken de Not Defteri adlı okul dergisini –okul yönetiminin engellemeleri nedeniyle- ancak 3 sayı çıkarabildi.

1987 doğumlu Barış, 1989 doğumlu Güneş adlı iki oğlu bulunan Mutlu’nun yayımlanmış üç şiir kitabı bulunuyor: 1. Geceyi Kuşatır Elyazıları (1993, Kuzeysu Yayınları, Samsun), 2. Yaşadığım (2003, Öğretmen Dünyası Yayınları, Ankara), 3. Usul Acı (2012, Yeni Umut Yayınları, Ankara).

AYDIN KARATAŞ

10 Nisan 1960’ta Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde bir işçi ailesinin dördüncü çocuğu olarak dünyaya geldi.  İki yaşındayken ailesi Ceyhan’a göçtü. Ceyhan’da Gazi Osman Paşa İlkokulu’nu, Yaltır Kardeşler Ortaokulu’nu, Ceyhan Lisesi’ni bitirdi. 1978 yılında girdiği Adana Eğitim Enstitüsü FKB Bölümünden 1980’de mezun oldu. Enstitü yıllarında Devrimci Gençlik Birliği’nin üyesi oldu ve okulda etkin olarak faaliyet gösterdi.

1982’de Yozgat Şefaatli Lisesi’nde Fen Bilgisi öğretmeni olarak göreve başladı. Askerliğini 1983’de Denizli’de yaptı.  Eş durumundan 1985’te Hatay-İskenderun Kurtuluş İlköğretim Okulu’na (Namık Kemal Ortaokulu’na) nakil oldu. Banka memuru İnsaf Gülmez’le evlendi. 1988’de Çağdaş, 1994’te Deniz adlı oğulları doğdu.

1996’da Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Fizik Bölümünde lisansını tamamladı.

1990’de kurulan Eğitim İş Sendikasının İskenderun Şube kurucuları içerisinde yer aldı.  Eğitim İş-Eğit Sen’in birleşmesi üzerine 1995’te Eğitim Sen İskenderun Şube Sekreteri olarak çalıştı. Üyesi olduğu Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) İskenderun Şubelerinde etkin olarak çalıştı. Yerel gazetelerde bazı araştırma yazıları ve makaleleri yayımlandı.

1994-2003 yılları arası Öğretmen Dünyası İskenderun temsilciliğini yürüttü.

İskenderun’da 18 yıl aynı okulda çalışan Aydın Karataş, 2003’te Ankara’ya yerleşti. Ankara’da Dede Korkut, Hun, Ostim, İstiklal İlköğretim Okulu’nda çalıştı. Halen Yenimahalle Prof. Dr. Mehmet Sağlam Ortaokulu’nda Fen Bilimleri öğretmenidir.

2004 tarihinde Öğretmen Dünyası dergisinin Yayın (Yazı) Kuruluna seçildi. Halen bu görevi devam etmektedir.

Aydın Karataş, Eğitim İş Yenimahalle Temsilcilik Başkanlığı görevini yürütmektedir.

Yaratıcı Drama Lideri/Eğitmeni olan Karataş, halen Ulusal Eğitim Derneği, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Drama Derneği, Eğitim İş üyesidir.

TUBA SAYDAM

1950 Ankara doğumludur. Ankara Mimar Kemal İlk ve Ortaokulunu, Ankara Kız Lisesini, Gazi Eğitim Enstitüsü Fransızca bölümünü bitirdi. Memuriyete öğrencilik yıllarında Sayıştay’da çalışarak başladı. Bu kurumdaki bir yıllık hizmetinin ardından 1977’de Kırıkkale Hürriyet Ortaokulu Fransızca öğretmenliğine atandı. 1981’den itibaren Ankara’da sırasıyla Ankara Atatürk Anadolu Lisesinde (1981-1982), Ankara Anadolu Lisesi'nde (1982-1988) ve Kocatepe Mimar Kemal Lisesi'nde (1988- 2001) Fransızca öğretmenliği görevini sürdürdü. 1988’de Ankara Anadolu Lisesince branşıyla ilgili kurs almak üzere bir buçuk ay süreyle Fransa’ya gönderildi. Kocatepe Mimar Kemal Lisesinde ilk kurulan öğretmen sendikası olan EĞİTİM-İŞ'in ve EĞİTİM-SEN'in okul temsilciliğini yaptı.

2001’de emekli oldu. Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Ulusal Eğitim Derneği üyesi ve halen Ulusal Eğitim Derneği Yönetim Kurulu üyesidir. Evli, 2 çocuk ve 1 torun sahibidir.

NİLGÜN OZAN

1955’te Sivas İmranlı’da doğdu. İlk ve ortaokulu Erzincan Kemah Ortaokulu’nda okudu. 1973’te Elazığ Kız Öğretmen Okulu’ndan mezun oldu. İki yıl Konya’da ilkokul öğretmenliği yaptı. 1975 yılında girdiği Gazi Eğitim Fen Bilimi bölümünden 1980 yılında mezun oldu. 6 yıl ortaokul öğretmenliği yaptı. 1986 yılından 2004 yılına kadar Mimar Kemal Lisesi’nde öğretmenlik yaptı ve emekli oldu.

Ozan, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Ulusal Eğitim Derneği üyesi.

BİRSEN SÜRMELİ

7.2.1954’te Hatay'ın Samandağ ilçesinde dünyaya geldi. Babası Süleyman Sürmeli, Düziçi Köy Enstitüsü mezunu bir öğretmen, annesi Kerime Sürmeli ev hanımıdır.

Öğrenim hayatına Atatürk İlkokulu'nda başladı. İlkokulu Devrim İlkokulu'nda bitirdi. Ardından Samandağ Orta Okulu'nda okudu. Samandağ Lisesi'ne kaydını yaptırıp ve 1 ay okuduysa da yazın girdiği sınavı kazanınca Hatay Kız İlk Öğretmen Okulu'na gitti. Üç yıllık Öğretmen Okullarının son mezunlarından. Öğretmen Okulunu bitirince daha önce girdiği Eğitim Enstitüsü sınavını kazandı, ataması yapıldığı halde göreve başlamadan İzmir Buca Eğitim Enstitüsü'ne devam etti. Üç yıl da orada okudu.

İlk görev yeri Eskişehir Çukurhisar Ortaokulu’nda 3 yıl çalıştı. Ardından Samandağ Tekebaşı Ortaokuluna müdür olarak atandı. Burada 2 yıl çalıştı. Kendi isteğiyle Antakya Atatürk Ortaokulu’na gitti. 12 Eylül 1980’de Elektrik Ortaokulu’na atandı. 1981’de Ankara'ya atandı. Yeşilöz Lisesi’nde 3 yıl, Mustafa Kemal Lisesinde 14 yıl çalıştı. Mustafa Kemal Lisesi’nde çalışırken 1993’te MEB İlköğretim Genel Müdürlüğü’nde 1 yıl, ardından Talim Terbiye Kurulu, Kitap İnceleme Enstitüsü'nde Sosyal Bilgiler Komisyon Başkanı olarak  4 yıl çalıştı. 1998’de emekli oldu.

Meslek yaşamı boyunca hep örgütlü oldu. TÖB-DER kapanıncaya dek üyesi olan Sürmeli, Eğitim-İş kurulunca okul temsilcisi oldu. Yenimahalle’de yöneticilik yaptı. Muhalefet gurubunda yer aldı ve iki sendikanın birleşmesi için çalıştı. Öğretmen Dünyası dergisi ilk çıktığında Hatay temsilcisi oldu. Zaman zaman yazı kurulunda çalıştı. 3 yıldır derginin  Yazı Kurulu üyeliğini ve Ulusal Eğitim Derneği Yönetim Kurulu üyeliğini sürdürmektedir.

İlkokullar için yazdığı 4 ayrı Yardımcı Ders kitabı Yıldırım Yayınları tarafından basıldı.

ŞULE UNCU

1965 yılında Ankara’da doğdu. Çankaya İlkokulu, Ankara Atatürk Anadolu Lisesi ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü’nü bitirdi.

1991–2006 yıllarında Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu’nda Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü ile Satınalma Müdürlüğü’nde,

2006–2008 arasında ise TÜBİTAK – SAGE Satınalma Bölümü’nde, çeşitli kademelerde görev aldı. 2008 yılında emekli oldu.

Uncu, Ulusal Eğitim Derneği, Cumhuriyet Kadınları Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği üyesidir.

HIZIR İNAN

Rize-İkizdere (Kur'a-i Seba) ilçesi Güneyce (Hacışeyh, Varda) beldesi Kızıltepe (Likopor) mahallesi doğumlu. İlkokulu Güneyce Merkez İlkokulunda okuduktan sonra 1,5 yıl Güneyce Merkez Kur'an Kursu'na Hafızlık yapmak için gitti ancak bitiremedi.

Güneyce Ortaokulunu bitirdikten sonra Ankara Yenimahalle Mustafa Kemal Lisesine başladı. Daha sonra Ankara Bahçelievler Cumhuriyet Lisesinden 1989’da mezun oldu. 1995 yılında A.Ü. DTCF Arkeoloji ve Sanat Tarihi Bölümünü bitirdi. Öğrencilik yıllarında inşaat işçiliği (boyacı, kalıpçı-betonarmeci) pazarlamacılık, işporta kitap satışı ve garsonluk yaptı.

1995-1997 yılları arasında aktif siyaset yaparak DSP Çankaya İlçe örgütünde Gençlik Kollarından Sorumlu İlçe Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

1997 Yılında Bingöl'de Öğretmenliğe başladı. Daha sonra; Ankara'da Altındağ Yenituran İ.Ö.O’da 1998 yılında stajını tamamladı. 1998-2002 yılları arasında MEB Ankara 75. Yıl Cumhuriyet Eğitim Müzesinde Kurucu, Müdür Yetkili Müze Görevlisi öğretmen olarak çalıştı.

2002 yılında 57. T.C. Hükümetinde Devlet Bakanlığı (DSP'li Melda Bayer) Özel Kalem Müdürlüğü-Danışmanlığı, 2003-2004 yıllarında 22. Dönem TBMM'de milletvekili (CHP'li Mardin Mv. Mahmut Duyan) danışmanlığı yaptı. Milletvekilliği danışmanlığı yaparken özel kalem müdürlüğü kadrosu alındı ve memur olarak Başbakanlık Cumhuriyet Arşivleri Genel Müdürlüğüne atandı. Daha sonra Mamak Vehbi Dinçerler İ.Ö.O2da Sınıf Öğretmeni, Sincan Lisesi Sanat Tarihi Öğretmeni olarak çalıştı.

2005-2012 yılları arasında MEB Beşevler kampusundaki Atatürk Eğitim Müzesinde Görevli Öğretmen olarak çalıştı. Halen Keçiören Kalaba Lisesi Sanat Tarihi öğretmenidir.

Sinem (Yenilmez) İnan'la 1998 yılında evlendi. 1999 doğumlu bir oğlu ve 2003 doğumlu bir kızı var.

Çeşitli dergilerde ve bültenlerde hem mesleki hem de sosyal içerikli yazıları yayımlandı.

Ayrıca;

Başkent Rize İkizdereliler Dernek Başkanı, Eğitim-İş Sendikası Keçiören İlçe Temsilciliği Başkanı, As-Turna Konut Yapı Kooperatifi ( 210 Konutluk) 2. Başkanı, Rize Dernekleri Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı, Akara Rizeliler Derneği Genel Sekreteri, Rize Güneyce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Ulusal Eğitim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Öğretmen Dünyası Dergisi Tanıtım Sorumlusu, Anadolu Sanat Tarihçiler Derneği (ASTAD) Yönetim Kurulu Üyesi, Güneyce Eğitim Kültür Vakfı Yönetim Kurulu Üyesidir.

Karadenizliler Derneği (KAR-DER), Çağdaş Emek Bahçelievler Derneği (ÇEB-DER) eski Yönetim Kurulu Üyesidir.

2001-2008 yılları arasında Eğitim-Sen Üyesi, 2011 yılından beri de Eğitim-İş Sendikası üyesi, Müzeciler Derneği ve Ankara Cumhuriyet Lisesiler Derneği Üyesidir.

Dolar3.47333.4872
Euro4.16964.1863