2013 Yılı - Fatih Hilmioğlu

Tel: (0312) 229 43 25 Belgeç: (0312) 229 45 26

Eposta: ogdunyasi@gmail.com

Web: ogretmendunyasi.org

Sayı: 2013/ 214                                                                                   Ankara, 06.11.2013

Konu: Eğitim Onur Ödülü

Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu

Silivri Kapalı Cezaevi

Silivri-İstanbul

Sayın Hilmioğlu;

Derneğimiz, “Kitapları, yazı ve konuşmalarıyla Türk Ulusal Eğitim Sisteminin felsefesine, tekniklerine önemli katkılarda bulunmuş ve bu eğitimin Bağımsızlıkçı, Aydınlanmacı, Halkçı bir nitelik kazanması için etkili sonuç yaratan çabalar gösteren; eğitim hakkının yayılması konusunda ısrarlı ve sürekli çabalarda bulunan; eğitim çalışanlarının örgütlenmesi, haklarının korunması ve eğitimin Bağımsızlıkçı, Aydınlanmacı, Halkçı niteliğinin geliştirilip güçlendirilmesi için önemli çabalar göstermiş olan; öğretmenliği sırasında olumlu özellikleri, derslerinde uyguladığı özgün yöntemlerle öğrenciler üzerinde olumlu, unutulmaz izler bırakan; eğitim yöneticiliği sırasında, eğitim çalışanları arasında adalet ve liyakat ölçülerine özen gösteren” bir eğitimciye her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü kapsamında Eğitim Onur Ödülü vermektedir.

Ödülün parasal bir karşılığı yoktur. Yapılacak törende, ödül verilen kişinin yaşamöyküsü, eğitime katkıları ve hizmetleri anlatılmakta ve yayınımız olan aylık meslek dergisi Öğretmen Dünyası’nda bu konuda yayın yapılmakta, böylece eğitimcilerin bu yolda özendirilmesi amaçlanmaktadır.

2013’te Eğitim Onur Ödülü’nün 11.si verilecektir.

Bu yıl Saim Açıkgöz, Prof. Dr. Mahmut Âdem, Dr. Alper Akçam, Prof. Dr. A. Gönül Akçamete, Prof. Dr. Sina Akşin, Mutahhar Aksarı, Dr. Niyazi Altunya, Mustafa Atasoy, Erdal Atıcı, Mustafa Aydoğan, Prof. Dr. İ. Ethem Başaran, Mehmet Budak, Mustafa Gazalcı, Prof. Dr. Dilek Gözütok, Hasan Güleryüz,  Prof. Dr. M. Tahir Hatiboğlu, Veli Demir, Prof. Dr. Cahit Kavcar, Prof. Dr. Nizamettin Koç, Prof. Dr. Semih Koray, Nazım Mutlu, Mustafa Pala, Osman Nuri Poyrazoğlu, Prof. Dr. M. Feyzi Öz, Ahmet Özer, Remzi Özkaya, Refik Saydam, Ayhan Sarıhan, Zeki Sarıhan, Prof. Dr. Ahmet Saltık, Prof. Dr. Sedat Sever, Hüseyin Hüsnü Tekışık, Prof. Dr. Şerafettin Turan, Prof. Dr. Ali Uçan’dan oluşan Seçici Kurul, 2013 Eğitim Onur Ödülü’nü, gösterilen 16 aday arasından size vermeyi kararlaştırmıştır.

Ülkemizin seçkin eğitimcilerince layık bulunduğunuz ödülden ötürü sizi kutlarız.

Ödül töreni 23 Kasım Cumartesi günü saat 14.00’te Ankara’daki Türk Hukuk Kurumu salonunda yapılacaktır.

Bu törende sizin adınıza ödülü alacak, konuşma yapacak bir yakınınızla; görsel sunumda yararlanılmak üzere çalışmalarınız ve yaşamınızla ilgili fotoğraf, kitap, broşür, CD vb. malzemeyi sağlamamıza yardımcı olabilecek kişi ya da kurumların adları ve iletişim bilgilerini bildirmenizi diliyoruz.

Programda Prof. Dr. Kemal Kartal ile Prof. Dr. Ahmet Saltık’tan sizinle ilgili konuşma yapması istenecektir. Bu konuda başka kişi ya da kişiler önerebilirsiniz.

23 Kasım günü, ödül töreninde, bedenen olmasa bile ruhen birlikte olacağımız için mutluyuz.

Saygılarımızla.

Seçici Kurul adına