3.3.2013

3.3.2013, SAAT 13.00, BİRLEŞEN GÜÇ!

KARANLIĞA KARŞI HAKLARIMIZ İÇİN YURTTAŞ BULUŞMASI!

Yurtseverlere Çağrımızdır!
Bizler, aşağıda adları olan kuruluşlar, yurtseverlere sesleniyoruz. Halkımızın bu sese, sesini katacağını biliyoruz.

Yurtseverlerin tüm haklarımız için 3.3.2013, saat 13.00’te, Tandoğan’da birleşen güç olacağına inanıyoruz.
Neden alanlarda toplanıyoruz? Çünkü yüzyıllardır omuz omuza yaşayan halkın inanç ve köken farkı politikaya araç yapılarak 90 yıllık cumhuriyetle hesaplaşılıyor. Her gün ulu önder Atatürk’e, laik cumhuriyeti kuranlara ve savunan aydınlanmacılara türlü yalanlarla saldırılıyor. Kadınlarla çocuklar kullanılarak, toplumsal yaşamdan koparılarak cumhuriyetin kazanımları yok ediliyor. Eğitim ve gelir düzeyi düşürülen halkın yurttaşlık bilinci siliniyor. Yargı bağımsızlığı yok ediliyor; yargıçlar, avukatlar baskı altına alınıyor. Eğitim dinselleştiriliyor; sanat ve bilim tutuculaştırılıyor; üniversite susturuluyor. Ulusal bayramlar yasaklanıyor. İşsizlik tırmanıyor; çalışma yaşamı ve alanı kısıtlanıyor. Gazeteciler, yazarlar, bilim adamları, askerler, hukukçular, gençler cezaevlerine dolduruluyor. Gericilik tırmanırken, ülke savaşa sürüklenirken bu gidişe seyirci kalamayız.
3 Mart 1924’te kabul edilen ve cumhuriyet tarihimize “3 Mart Devrim Yasaları” olarak yazılan “Hilafetin Kaldırılması, Şer’iye ve Evkaf Vekâletinin Kaldırılması, Eğitim ve Öğretim Birliği Yasaları”yla halk egemenliğini pekiştiren laikliğin toplumsal temelleri atılmıştır. Bu üç yasayla tüm yurttaşlık haklarımız güvence altına alınmıştır. Devrimlerle kazandığımız haklarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. İşte bu nedenle cumhuriyetin başkenti Ankara’da olacağız.
Türkiye Cumhuriyeti işgal altında bir sömürge değildir! Tam bağımsız, laik, demokratik, sosyal hukuk devleti olma yolundan asla dönmeyeceğiz! Türkiye Cumhuriyeti’nin onurlu yurttaşlarıyız; inanç ve köken farkımız zenginliğimizdir; bireysel ve ulusal değerlerimizi korumaktan asla vazgeçmeyeceğiz! Yurttaş kimliğimizin çiğnenmesine izin vermeyeceğiz! Tıpkı Kurtuluş Savaşında olduğu gibi kenetleneceğiz! Karanlığı yırtmak için 3 Mart 2013, saat 13.00’te, Ankara’da olacağız!
Halkımızın cumhuriyet, bağımsızlık, laiklik için; çağdaş, bilimsel eğitim ve sanat için; adalet ve demokrasi için; emperyalistin kirli oyunlarını bozmak ve savaşa “Hayır!” demek için; her yaştaki çocuklarımız, kadınlarımız, engellilerimiz için; emeğe sahip çıkmak ve emekçiler için; emekliler için; insanca yaşamak, hakça paylaşmak için; yeraltı ve üstü zenginliklerimiz için; ormanlarımız, derelerimiz gibi kurutulan değerlerimiz ve ulusal onurumuzu korumak için Tandoğan’a koşacağına inanıyoruz! Halkımızı, “Üç Devrim Yasası”nın kabulünün 89. yıldönümünde Ankara’da birleşen güç olmaya çağırıyoruz!

3.3.2013, saat 13.00 BİRLEŞEN GÜÇ TANDOĞAN’DA!

DEMOKRATİK KİTLE ÖRGÜTLERİ

Ankara Barosu, Ada Gönüllüleri Derneği, Alevi Kadınlar Birliği, Altı Nokta Körler Derneği, Anadolu Eğitim Sendikası, Anadolu Kadınlar Birliği, Anadolu Kadın Derneği, Ankara-CUMOK, Ankara Kadın Ressamlar Derneği, Ata Eğitim Sendikası, Batıkent Birlikteliği, Birleşik Kamu-İş Konfederasyonu (Büro-İş, Eğitim-İş, Genel Sağlık İş, Kültür Sanat İş, Tarım Orman İş, Ulaşım İş, Yerel İş), Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD), Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD), Çayyolu Platformu, Dil Derneği, Divriği Kültür Derneği, Emekli Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği, Emekli Hemşireler Derneği, Engelliler Konfederasyonu, Fişek Enstitüsü Çalışan Çocuklar Vakfı, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyeleri Derneği, Gazi ve Şehit Aileleri Derneği, Hacıbektaş Eğitim ve Kültür Derneği, İTÜ Birliği, Kadın Birliği ve Dayanışma Derneği, Kadın ve Genç Girişim Merkezi Derneği (KGEM), Kavaklıderem Derneği, Kız Teknik Öğretmenler Derneği, Köy Enstitüleri ve Çağdaş Eğitim Vakfı, Köy Öğretmenleri ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED), Pir Sultan Abdal Kültür ve Eğitim Vakfı, Sanatçılar Girişimi, Şizofreni Dernekleri Federasyonu, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası, Devlet Tiyatroları Opera ve Balesi Çalışanları Vakfı (TOBAV),Toplumsal Dayanışma Gönüllüleri Derneği (TODAG), Tüketici Hakları Derneği, Türk Hemşireler Derneği, Türk Kadınlar Birliği, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği, Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği, Türkiye Emekli Subaylar Derneği, Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu, Türkiye Kız İzciler Derneği, Ulusal Eğitim Derneği, Uğur Mumcu Araştırmacı Gazetecilik Vakfı (um:ag), Vardiya Bizde, Yargıçlar Sendikası, Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği, Yurttaş Hakları Derneği, Yüksek Ticaretliler Derneği.

Dolar3.50653.5205
Euro4.17464.1913