Rıza ILMAN'ın Vefatı

Eski Halkevleri Genel Başkanı, Üyemiz Rıza Ilıman’ı Kaybettik

Eski Halkevleri Genel Başkanı ve derneğimizin üyesi Rıza Ilıman'ı kaybettik.

1934 yılında Çorum’da doğan Ilıman, Akpınar Köy Enstitüsü ve Ankara Gazi Eğitim Enstitüsü’nden mezun oldu. Çorum’da uzun süre çeşitli okullarda öğretmenlik yaptı.  Aynı zamanda Çorum Gazetesi’nde yazarlık yaptı.

TÖS, TÖB-DER, Çorum Gazeteciler Cemiyeti, İnsan Hakları Derneği, Çağdaş Gazeteciler Derneği, Ulusal Eğitim Derneği, Çorum Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı gibi kuruluşlarda üyelikte bulundu, bazılarında yöneticilik yaptı. 1987 genel seçimlerinde milletvekili seçilerek, TBMM XVIII. Dönem Çorum Milletvekilliği yaptı. Milletvekilliği döneminde özellikle insan hakları mücadelesinin yükselmesi için yoğun çaba harcadı.

Ilıman, 1994 yılında gerçekleştirilen ve Ahmet Yıldız'ın genel başkanlığında oluşan Halkevleri Genel Yönetim Kurulu’nda görev aldı. 1995’te gerçekleştirilen olağanüstü genel kurulda Halkevleri Genel Sekreteri seçildi. 1996 yılında yapılan genel kurulda da Halkevleri Genel Başkanı oldu.

Rıza Ilıman için 20 Mayıs Salı günü saat 12.00'de TBMM'de, 13.00'te Konur Sokak'ta bulunan Halkevleri Genel Merkezi önünde tören yapılacak; ardından Çorum'da defnedilecektir.

Ilıman ailesine, mücadele arkadaşlarına ve sevenlerine baş sağlığı diliyoruz.