19 MAYIS GENÇLİĞİNE: HESAP BİRİKTİ!

Bu yıl 19 Mayısımızı bayram coşkusuyla kutlayamıyoruz.

13 Mayıs’tan bu yana Soma’daki acıya kilitlendik. Maden ocağından kömür çıkarmak için kömürleşmiş 301 (ki, doğruluğu oldukça tartışmalı bir rakam. Çünkü iktidarın her cümlesi tartışmalıdır) can için söylenebilecek tek gerçek şudur: Katledildiler!

İktidar partisinin -ister sandık gücüyle ister para gücüyle- bulunduğu yerde geçirdiği her gün, ülke için taşınması olanaksız bir yüke dönüşmüştür. Hükümetin giderek en çok çaba harcadığı iş, oluşturduğu kir denizinin üstünü örtmektir. Reyhanlı’dan Gezi gençliğine, Uludere’den Ergenekon-Balyoz tutsaklarına dek işlenen cinayetlerin; Deniz Feneri’nden rüşvetçi bakanlarına, şehzadelerin servetlerinden yandaşlara ihale edilen büyük çaplı işlere kadar hırsızlıkların; sokak ve alanlara hükmeden polis teröründen bizzat başbakanın rol aldığı şiddet görüntülerine dek, üstünü örtmek için gerek kendilerinin gerekse medyadaki temizlikçilerinin en çok uğraştıkları iş, bu çamur denizine sünger çekme işidir.

19 Mayıs 2014’te,  büyük kurtuluş kalkışmasının 95. yılında, bayramımızın armağan edildiği gençliğe düşen temel görev de bu alana ilişkindir: Biriken hesabın sorulması!

Türkiye, kimisi unutulan, unutturulan; kimisi de göz göre göre el çabukluğuyla geçiştirilen hesapların dağ gibi biriktiği bir ülkeye dönüştü. Bugünkü iktidarın en çok kendine güvendiği alan da, ne yazık ki topluma hesapları unutturma başarısıdır.

Öyleyse hep güvendiğimiz, hep umudumuz olan gençliğin en temel görevi de bellidir: Biriken hesabın sorulması!

Hepimizin görevi ise, gençlerimize yardımcı olmak, onlara güç vermektir.

Artık yüreklerimiz Soma’daki gibi kömür ateşiyle değil, 19 Mayısların kurtuluş ateşiyle yansın.

Ankara, 19.05.2014

Ulusal Eğitim Derneği Yönetim Kurulu adına