Dağlarca'ya 100. Yıl Anması

Cumhuriyetimizin yetiştirdiği usta şairimiz Fazıl Hüsnü Dağlarca
'yı 100. doğum yılında 15 Ekim 2014 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesi ATAUM Salonunda düzenlenen “Dağlarca 100 Yaşında” konulu bir etkinlikle andık. Ulusal Eğitim Derneği (UED), Müzik Eğitimcileri Derneği (MÜZED), ADD Çankaya Şubesi ve Yeni Umut Yayınevi tarafından düzenlenen etkinlik, UED Genel Başka
Nazım Mutlu’nun açış konuşmasıyla başladı. Mutlu, “büyük zaferler”i anlatan Dağlarca’nın, aynı zamanda “büyük zaferler”e inandığını, günümüzde de en çok bu tutumu örnek almak gerektiğini vurguladı. Dağlarca'nın yaşamı ve sanatı Münevver ve Cihat Oğan’ın hazırladığı sunumla tanıtıldı, Prof. Dr. Cahit Kavcar’ın “Şiir Bayrağımız Dağlarca”, yazar-yayıncı Münevver Oğan’ın “Çocukların Dağlarca’sı ve öğretim görevlisi Zekeriya Kaya’nın “Dağlarca’da Anadolu Gerçeği” konulu açık oturumda Dağlarca şiiri değerlendirildi. Tiyatro sanatçıları Serap Karadağ ile Ebru Ergin’in Dağlarca'dan okudukları şiirlerle sona eren anmada müzik eğitimcisi Ceren Erenler, Fazıl Hüsnü Dağlarca'nın şiirlerinden bestelenen çocuk ve gençlik şarkıları ile marşlarını, piyanist Günay Tuzkaya eşliğinde seslendirdi.

Dolar3.87653.8921
Euro4.57284.5911