CUMHURİYETİMİZİN 91. YILINDA

28 Ekim 2014

CUMHURİYETİMİZİN 91. YILINDA

ŞERİAT-AŞİRET-KABİLE DEVLETÇİKLERİ HEVESLİLERİNE

Bu yıl Cumhuriyetimizin 91. yılını, dikkatlerin özellikle sınırlarımızda yaşanan sıcak gelişmelere odaklandığı bir ortamda kutluyoruz. 12 yılını doldurmak üzere olan AKP iktidarının içte ara vermeden ördüğü çorabın başımıza açtığı işlerle; dışta, komşu coğrafyalarda ideolojik akrabalık bağlarına dayalı, bölge ağabeyliğine hevesli politikalar; sağduyulu, yurtsever halkımızın izleyeceği yolun ne olması gerektiğini de gösteriyor. Yıllardır sürdürdüğü Dışişleri Bakanlığından terfi ettirilip yeni koltuğuna oturtulan bugünkü Başbakanın, bugüne dek izlenen ülkeyi “Yeni Osmanlı”ya dönüştürme politikalarının aktörlerinden olması, bundan sonra da amaç ve niyetlerde bir farklılaşma olmayacağının kanıtıdır.

Kurucu Önderi “Vatanın bağımsızlığı tehlikeye girmedikçe savaş bir cinayettir” diyen, “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesiyle “Çağdaş uygarlık düzeyini” yakalamanın yolunu açan; ancak çeyrek yüzyıl sonrasında Karşıdevrim odaklarının eline geçip bugüne dek emperyalizme bağımlı bir yol izleyen ülkemizin yine aynı güçlerce getirildiği yer, aynı emperyalizmin sürekli canlı tutmaya çalıştığı, yaygın deyişle ‘Ortadoğu bataklığı’dır.

Bu karmaşa içinde yurdun kimi yerlerinde, “hak isteme” adına bayrağımız yakılıyor, yırtılıyor, çiğneniyor; Atatürk büstleri parçalanıyor, heykelleri yıkılıyor; okullar saldırıya uğruyor, yerle bir ediliyorken; Cumhuriyet Bayramımızın bu yıl bize yüklediği görev daha da netleşmiştir: Bütün bu tuzaklarla, senaryo ve oyunlarla bölgede oluşturulmak istenen Şeriat-Aşiret-Kabile karışımı, emperyalizm güdümlü devletçiklere heveslenenlerin bu heveslerini kursağında bırakmaktır.

Bilelim ki Türkiye Cumhuriyeti, 91 yıl önce, şimdiki sultanlık heveslilerinin o günkü öncüllerince değil; doğudan batıya, kuzeyden güneye her dil, din, inanç ve kültürden gelen yoksul halkımızın Bağımsızlık ateşiyle kuruldu. O gün olduğu gibi bugün de ulusa ihanet içinde olanlar, bölgeyi vatansızlaştırmaya çalışanlara karşı aynı Bağımsızlık ateşi, Türkiye’mizin tek ve en büyük gücüdür.

Birçok il ve ilçede halkımız kendi bayramını alanlarda buluşarak kutlarken, biz de Ankara’da, saat 13.00’te Tandoğan’da olacağız.

Bayramımız kutlu olsun.

Genel Başkan