2014 EĞİTİM ONUR ÖDÜLÜ ABDULLAH ÖZKUCUR’UN

Web: ulusalegitimder.org.tr

2014 EĞİTİM ONUR ÖDÜLÜ ABDULLAH ÖZKUCUR’UN
Ankara, 5 Kasım 2014
            2003 yılına dek Öğretmen Dünyası dergisince, bu tarihten sonra da Ulusal Eğitim Derneğince her yıl Öğretmenler Günü kapsamında verilen Eğitim Onur Ödülü, bu yıl Abdullah Özkucur’un olacak. Eğitim alanında yaptıkları çeşitli çalışmalarla tanınan Saim Açıkgöz, Prof. Dr. Mahmut Âdem, Dr. Alper Akçam, Prof. Dr. A. Gönül Akçamete, Prof. Dr. Sina Akşin, Mutahhar Aksarı, Dr. Niyazi Altunya, Mustafa Atasoy, Erdal Atıcı, Prof. Dr. İ. Ethem Başaran, Mustafa Gazalcı, Prof. Dr. F. Dilek Gözütok, Hasan Güleryüz, Prof. Dr. M. Tahir Hatiboğlu, Prof. Dr. Cahit Kavcar, Prof. Dr. Nizamettin Koç, Prof. Dr. Semih Koray, Nazım Mutlu, Mustafa Pala, Osman Nuri Poyrazoğlu, Prof. Dr. M. Feyzi Öz, Ahmet Özer, Remzi Özkaya, Refik Saydam, Ayhan Sarıhan, Zeki Sarıhan, Prof. Dr. Ahmet Saltık, Prof. Dr. Sedat Sever, Prof. Dr. Şerafettin Turan ve Prof. Dr. Ali Uçan’dan oluşan 30 kişilik Seçici Kurul üyesinin ödül için belirlediği 12 aday üzerinde yaptığı görüşmelerden sonra geçilen oylamada en çok oyu alan Köy Enstitüsü mezunu, eğitimci-yazar Abdullah Özkucur, 2014 Eğitim Onur Ödülüne değer görüldü.

Geçen yıl Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu’na, 2012 yılında ise yakında yitirdiğimiz bir başka Köy Enstitülü eğitimci-yazar Talip Apaydın’a verilen ödül, 22 Kasım Cumartesi günü Türk Hukuk Kurumu (Adakale Sokak, No: 28, Kızılay) konferans salonunda saat 14.00’te başlayacak bir törenle Abdullah Özkucur’a verilecek.

Abdullah Özkucur, 1922’de Konya'da doğdu. 20 yaşında Çifteler Köy Enstitüsü ve 21 yaşında Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü’nü bitirip Konya-İvriz Köy Enstitüsü’ne Yapıcılık öğretmeni olarak atandı. Özkucur, daha sonra çeşitli eğitim kurumlarında çalıştı ve 1976 yılında Hatay Kız İlköğretmen Okulundan emekli oldu. 1983 yılında “Öğretmen Olacağım”, 1985 yılında "Köy Enstitüleri Destanı” ve 1990 yılında da “Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü” adlı kitabını yazdı. En son kitabı için “Enstitüde ve yüksek bölümünde gördüğümüz eğitim öğretim yöntemini, yaşantılar içinde vermeye çalıştım” diyen Özkucur, yaşamını Ankara’da sürdürüyor.

Dolar3.87653.8921
Euro4.57284.5911